NALED uručio timsko priznanje Somboru i Zrenjaninu

VOJVODINA – Jubilarno 15. izdanje Sive knjige NALED-a,predstavljeno je pred najvišim predstavnicima države Srbije.

Tokom 15 godina, građani, privreda, članovi NALED-a i stručna javnost nominovali su više od 1.000 predloga za pojednostavljivanje ili eliminisanje suvišne birokratije, a na stranicama Sive knjige našlo se 320 jedinstvenih inicijativa.

Nadležne institucije su prihvatile i sprovele gotovo polovinu (155) od čega su 82 procedure rešene u potpunosti, a 73 delimično.

Prva Siva knjiga NALED-a objavljena je 2008. godine u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) i televizijom B92.

Specijalna priznanja dodeljena su zaslužnim pojedincima i timovima koji su u 2022. najviše uradili za poslovni ambijent i reforme u Srbiji. Za unapređenje elektronskog Registra ponuđača i uspostavljanje jedinstvenog elektronskog mesta za upis privrednih subjekata nagrađen je Milan Lučić, direktor Agencije za privredne registre (APR). Priznanja za kvalitetno izveštavanje o reformama u Srbiji pripala su urednici Blic Biznisa Suzani Lakić, urednici Nove ekonomije Ivani Pavlović i ekonomskom novinaru Radio Beograda Ivanu Jovanoviću.

Timsko priznanje dobio je Grad Sombor, pod vođstvom gradonačelnika Antonia Ratkovića, za doprinos unapređenju  javnih usluga i regionalne saradnje, kroz uvođenje četbot platforme za podršku građanima, digitalizaciju upravljanja poljoprivrednim zemljištem i pilotiranje javnih nabavki sa socijalnim elementima.

Gradu Zrenjaninu, koji predvodi gradonačelnik Simo Salapura, takođe je uručeno timsko priznanje – za doprinos zaštiti i unapređenju životne sredine na lokalu kroz uvođenje prvog sistema za pametno sakupljanje ambalažnog otpada u Srbiji.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: