Najviše mesto za posmatranje neba i uživanje u moru oblaka tačno ispod vaših nogu (FOTO)

Doručak iznad oblaka na čarobnoj Unkai Terasi.

More oblaka ili na japanskom „unkai“ je poseban fenomen koji se može videti samo na određenim mestima pod pravim uslovima. U Japanu postoji nekoliko „unkai“ mesta koja privlače mnogo turista, kao što su ruševine zamka Takeda (poznate kao „japanski Maču Pikču“) i Takaboči gorje, mesto sa veličanstvenim pogledom.

“Unkai” ili more oblaka je čarobni prizor iz bajke koji privlači turiste u Tomamo odmarališe već godinama. U sklopu hotela nalazi se Unkai terasa, koja se nalazi na 1.088 metara nadmorske visine  odakle možete videti tri različite vrste mora oblaka.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Carrie (@carrie2706)

Kada se more oblaka formira, restoran preplave turisti kojih obično bude oko 1.000. Oni najsrećniji mogu zauzeti mesto, doručkovati ili popiti kafu uživajući u očaravajućem prizoru koji se pruža ispred njih. Kažu da ako ustanete rano ujutru u špicu sezone, postoji 40% šanse da ćete videti unkai.

Terasa je obično otvorena u letnim mesecima, a gondole prevoze turiste od ranih jutarnjih sati, to jest od 4:00, pa sve do 8:30, kada se oblaci raziđu.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Travel & Leisure (@travelleisure2016)

Ova čarobna terasa je smeštena na ostrvu Hokaidu u Japanu. Već godinama privlači turiste iz svih krajeva sveta zbog prekrasnog pogleda na more oblaka, bajkovitog izlaska Sunca i pogleda na vrhove planina Hidaka i Tokači koji probijaju mekane oblake.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: