logo transparend vojvodina uzivo

,

Najreprezentativnija grla i najbolji jahači na Novosadskom sajmu

NOVI SAD – Preponska revija za Pehar Novosadskog sajma održana je na Manježu, a najreprezentativnija grla pokazala su veštinu pred brojnom publikom koja je bodrila i konje i jahače.

Prema rečima sportskog direktora Konjičkog centra „Novosadski sajam“ Dejana Suvajdžića, ovo je treći put da se na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu održava i izložba sportskih konja.

– U dogovoru s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, tradicionalnu izložbu konja smo obogatili još jednim segmentom, a to je izložba, tačnije, iskazivanje sportskih konja na terenu – navodi Suvajdžić i dodaje:

Foto: Novosadski Sajam

– Kod sportskih konja se, za razliku od drugih, ocenjuje njihova takoreći upotrebna vrednost, ali treba imati na umu i da su sva grla visokopedigrirana i da su najbolji predstavnici svojih rasa. Visina koju konj preskače nije uvek merilo na ovakvim takmičenjima jer su neki konji, zapravo, savršeni profesori za decu koja tek počinju da treniraju, što se takođe ocenjuje.

Po njegovim rečima, u okviru revije su u četrdesetak startova nastupila grla iz pet konjičkih klubova iz Novog Sada, Petrovaradina, Čeneja, Šapca i Beograda.

– Na reviji su zastupljene sve kategorije, od najmlađih jahača i konja koji prvi put ulaze u parkur do onih koji su top klasa. Pred publikom su nastupile i devojke koje predstavljaju Srbiju i nadmeću se na međunarodnim turnirima širom Evrope – zaključuje Suvajdžić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.