logo transparend vojvodina uzivo

Najmodernije vozilo Kliničkom centru Vojvodine

NOVI SAD – Ministarstvo zdravlja doniralo je Kliničkom centru Vojvodine vozilo opremljeno aparatima za intenzivnu negu. Vozilo pripada kategoriji najmodernije opremljenih, a direktorka Kliničkog centra Vojvodine, Edita Stokić kaže da je ovo veliki dan za zaposlene u ovom centru.

Vozilo je važno u vreme epidemije, posebno u pikovima kada imamo veliki broj pacijenata koji zahtevaju mehaničku potporu za disanje. U transportu takvih pacijenata najvažnija je brzina i bezbednost, rekla je Stokićeva.

Nemanja Graonić, tehničar u jedinici intenzivne nege, ističe da je ovo trenutno najbolje opremljeno vozilo u Kliničkom centru Vojvodine.

Najvažnije je da ima defibrilator, pokretni respirator, aspirator za pacijente koji imaju tubus ili kanilu, spinalnu dasku ako je pacijentu povređena kičma, aparat za merenje pritiska, saturacije, kao i opremu za imobilizaciju preloma. Sve što ima u jedinici intenzivne nege ima i u ovom vozilu, naveo je Graonić.

Ovo je četvrti reanomobil u Kliničkom centru Vojvodine. Nova oprema omogućava brz transport pacijentima koji su životno ugroženi.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.