Mogu da stoje dugo pa ih možete dosta ranije ispeći i čuvati u kutiji. Savršeni za praznike!
Sastojci:
250 g pitera (sobne temperature)
10 kašika šećera u prahu + za posipanje
2 jaja
10 kašika kokosa
400 g brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutiti puter, jaja i šećer. Dobro izmešati pa dodati kokos, brašno, prašak za pecivo. Zamesiti i ostaviti testo da se stegne u frižideru bar sat vremena. Posle pola sata – sat razvući oklagijom, vaditi modlicom. Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Pospite prah šećerom, a možete staviti i jestive ukrase.
Pročitajte još:
Zaboravljeni desert našeg detinjstva: Koh od griza
Jeftin, brz i veoma ukusan slatkiš. Za koh: 7 jaja 7 kašika šećera 8 kašika pšeničnog griza Za preliv: 1 l mleka 2 vanil šećera 5 kašika šećera Sastojci: Umutiti dobro belanca, dodati postepeno griz, šećer i žumanca. Izliti u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko dvadesetak minuta. Dok se koh […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.