Najlepši restoran na svetu nalazi se u Španiji

Restoran Leña u Marbelji proglašen je za najlepši na svetu u autoritativnom izboru Restaurant & Bar Design Awards. Čudesni restoran na španskom primorju dizajnirao je Astet studio iz Barselone, jedne od svetskih prestonica dizajna i arhitekture, a kuhinju vodi Dani Garsija, nosilac tri Mišlenove zvezdice za svoje ranije ugostiteljske projekte.

Restoran je u velikoj meri posvećen grilovanom mesu, od starenih odrezaka do yakipincho ražnjića (lokalna adaptacija japanskih yakitori ražnjića).

Dizajn restorana ispunjen je organskim oblicima, koji su, kako je navedeno u jednom nadahnutom opisu u medijima, potcrtani zemljanom paletom tamnih boja i prirodnih tekstura koji prizivaju primitivno iskustvo pečenja mesa, ali bez napuštanja karakterističnog savremenog i sofisticiranog stila koji odlikuje radove studija Astet.

Za najlepši bar na svetu proglašen je More 7 Bar pri hotelu Linow u Sijanu u Kini, a nama najbliži dobitnik neke od nagrada u ovom izboru je budimpeštanski bar Múzsa u hotelu Four Seasons Gresham Palace.

Nagrade za najbolji dizajn restorana i barova dodeljuju se duže od jedne decenije, a do sada su ocenjivani lokali iz više od 100 zemalja sveta. Među ovim lokalima bili su oni na brodovima i aerodromima, u šumama i u centrima velikih metropola, a ocenjivani su i restorani na točkovima i muzejski bistroi. Žiri je sastavljen od 45 stručnjaka različitih profila, od arhitekata do hotelijera i urednika.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: