Najkremastiji kolač sa breskvama: Ukus raspamećuje, a priprema se brzo i lako

Maksimalno treba uživati u breskvama dok nam još malo prave društvo ovog leta. Zato, možemo ih uplesti u pripremanje raznovrsnih deserta i maksimalno uživati u njihovom ukusu.

Recept za ovaj kremasti kolač sa breskvama ne iziskuje mnogo vremena, a uživaćete u jakom ukusu voća i laganog fila. Zato, pripremite se za laku i brzu pripremu ukusnog slatkiša.

Sastojci za kremasti kolač sa breskvama:

5 bresaka srednje veličine
2 jajeta
100 ml mleka
2 kašike šećera
2 kašike brašna
1/2 kesice praška za pecivo

Za fil:

500 ml mleka
2 pudinga od vanile
2 čaše kisele pavlake
4-5 kašike šećera
1 kesica želatina
300 ml soka od breskve

Priprema kremastog kolača sa breskvama:

U dve činije odvojte žumanca od belanaca. Belancima dodajte šećer, pa uih čvrsto umutite.

Dodajte žumanca mešajući, pa vrlo malo ulja i prašak za pecivo.

Dodajte šećer i umite ih čvrsto poput šlaga. Sjedinite im žumanca, brašno, ulje i prašak za pecivo i sve opet umutite. Smesu prespite u pleh za pečenje i pecite na 200 stepeni 15 minuta. Dok se kora peče operite i oljuštite breskve, pa isecite na tanje kriškre.

Kada kora bude gotova, prelijte malo mleka preko nje, ali vodite računa da ne bude previše. Najlakši način za to jeste da kašikom pređete tri do četiri puta.

Sipajte mleko u šerpu i stavite da se zagreje. Dodajte šećer i kada bude dovoljno zagrejano, sipajte puding od vanile.

Kada puding bude gotov, dok se još ne stvrdne, pomešajte ga sa pavlakom.

Prelijte preko kore i stavite u frižider da se stvrdne. Kada očvrsne, preko naređajte naseckane breskve.

Za to vreme, želatin sipajte u sok i na vrućoj ringli mešajte dok se ne rastopi. Prelijte preko bresaka i vratite u frižider da stoji što duže može dok ne dođe vreme da ga probate.

Prijatno!

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.