Za ovaj kolač nije vam potrebno puno sastojaka.
Sastojci
Kora:
5 žumanaca
3 kašike šećera
4 kašike brašna
2 kašike ulja
4 kašike mleka
Šam:
10 belanaca
700 g šećera
300 ml vode
1 prstohvat soli
Priprema:
Umutiti žumanca i šećer, pa dodati ulje, mlieko i na kraju brašno. Sipati smesu u pleh premazan puterom i posut sa malo brašna. Peći na 180 stepeni oko 15 minuta.
Šećer i vodu kuvati na laganoj vatri, da bude jako gust sirup. Belanaca i prstohvat soli umutiti mikserom. U čvrst sneg polako sipati sirup…mutitii sve vreme. Miksati nekih 20 minuta, da se dobije gusta masa.
Sipati preko hladnog biskvita, dobro ohladiti, pa iseći na kocke.
Pročitajte još:
Ovo je najbolji recept za teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Teleća čorba je krcata mesom i povrćem, a možete da se služi pre ručka ili kao zamena za glavni obrok. Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza.Obavezno meso prvo propržite jer će tako biti ukusnije. Obično je služe na slavama i kada su praznici, pa je super predlog i za uskršnji ručak. […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.