Najbolji recept za vrganje: Mogu se poslužiti i kao glavno jelo, a toliko su ukusni da se tope u ustima

Prženi vrganji su nešto što morate probati

Sastojci:

500 g vrganja
1 srednja glavica crnog luka
po želji prazi luka
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica suvog biljnog začina
0,5 dl ulja

Priprema

Na ulju propržiti sitno isečen crni luk i praziluk, da bude staklast, ne previše prepržen. Vrganje (i kapice i drške) iseći na listiće, pa dodati u luk. Pojačati temperaturu i pržiti 10-tak minuta sa lukom, povremeno mešajući.

Posoliti, pobiberiti i dodati suvi biljni začin, pa još malo kratko propržiti. U pržene vrganje mogu se dodati jaja, 1-2 komada, koja se samo umute viljuškom u gljive i proprže još jedan minut.

Savet

Služiti toplo, kao prilog svim vrstama testenina ili mesa, mada su gljive jako site i menjuju mesni obrok. Može biti i glavni obrok, ako neko toliko voli gljive. I to bez jaja, da se što bolje oseti ukus vrganja, koji je neponovljiv kod bilo koje vrste gljiva.

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.