Najbolji recept za dijetalne lazanje koje možete jesti do mile volje

Lazanje su jedno od omiljenih jela italijanske kuhinje, a potiču iz regije Emilija-Romanja, koja je poznata po mnogim specijalitetima.

Ukoliko ih izbegavate zbog kaloričnosti kora za lazanje, vreme je da probate varijantu za koju vam one nisu potrebne – umesto njih kao tajni sastojak iskoristite tikvice i dobićete sočno i zasitno jelo posle kog vas neće gristi savest.

Sastojci:

3 velike tikvice
400 grama mlevenog mesa po ukusu (najbolje nemasnog, živinskog)
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
60 grama mocarele
400 grama pelata, naseckanog na kockice
5-10 šampinjona, po ukusu
3 šake sitno seckanog i obarenog spanaća
4 kašike grčkog jogurta
malo maslinovog ulja

Priprema:

Tikvice oljuštite i nasecite na kriške, debljine oko pola centimetra.
Poređajte ih po dnu posude za pečenje, koju ste prethodno obložili pek-papirom.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko četiri minuta, pa ih okrenite i pecite još četiri minuta. Izvadite da se hladi.
U tiganju na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk, pa kad bude staklast, dodajte šampinjone seckane na kriške i sitno seckan beli luk.
Posle nekoliko minuta dinstanja, dodajte mleveno meso i malo vode, pa dinstajte još pet minuta.
Odvojte sa strane dve kašike pelata, a ostalim prelijte meso, dobro promešajte i poklopite. Dinstajte još pet minuta.
U jednoj posudi pomešajte spanać i grčki jogurt i promešajte.
U tepsiju sipajte dve kašike pelata koji ste prethodno odvojili, pa preko poređajte tikvice. Zatim kašikom sipajte sos sa mlevenim mesom, pa prelijte spanaćem s jogurtom. Potom ponovo poređajte tikvice, prekrijte redom mesa, pa ponovo slojem spanaća sa jogurtom.
Preko svega poređajajte mocarelu sečenu na kriške.
Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Kada mocarela dobije finu zlatnu boju, gotovo je

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.