Najbolji džudisti Evrope za vikend u Istočnom Sarajevu

Domaćin najviše očekuje od Vasilija Vujičića, koji nastupa u kategoriji +100 kg, Božidara Vučurevića (-90kg) i Anđele Samardžić (-57kg)

Evropski kup za seniore u džudou održaće se narednog vikenda u Istočnom Sarajevu, saopštio je Džudo savez Bosne i Hercegovine.

– Nakon blistavo organizovanog Evropskog kupa za juniore u Laktašima idemo korak dalje. U dvorani “Peki” na Palama snagu će odmeriti najbolji džudisti Evrope, njih 345 iz 25 zemalja – stoji u saopštenju.

Domaćin najviše očekuje od Vasilija Vujičića, koji nastupa u kategoriji +100 kg, Božidara Vučurevića (-90kg) i Anđele Samardžić (-57kg).

– Evropski seniorski kup je najveće dosad organizovano takmičenje u džudou na teritoriji Republike Srpske i jedno od najvećih ikada u Bosni i Hercegovini. Gledajući ovu kalendarsku godinu i značaj takmičenja, spektakl u Istočnom Sarajevu je među dva najveća sportska takmičenja u Republici Srpskoj u 2023. Prezadovoljni smo organizacijom i odzivom takmičara, a u subotu i nedelju vrhunac bi bile medalje naših takmičara, i to one najsjajnije – izjavio je – predsednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine Ognjen Pavlović.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: