Najbolje boje šminke za isticanje smeđih očiju

Smeđa boja očiju je najčešće zastupljena kod žena. Uz pravi izbor boja maskare i senki možete istaknuti njihovu lepotu koja će privući pažnju ljudima u vašoj okolini.

Jedan od osnovnih principa šminkanja jeste da nije potrebno koristiti jake boje jer smeđa boja sadrži širok dijapazon različitih nijansi. Senka ili maskara treba samo da potpomognu da prirodna upečatljivost očiju izađe u prvi plan.

Maskara boje patlidžana

Ljubičasta boja nabolje obogaćuj e izgled smeđih očiju. Oči već imaju nijansu ove boje, pa nema potrbe da se efekat pojačava jarkim bojama. Maskara u nijansi ljubičaste boje pomoći će vam da oči izgledaju upečatljivije, ali i sjajnije.

Kobalt senka

Plava boja je jedan od odličnih izbora koja pravi kontrast sa smeđim očima. Naročito je za to pogodna senka boje kobalta koja predstavlja nepogrešivu kombinaciju za istcanje očiju.

Tamno plava senka i ajlajner

Zagasito plava odlična je za dnevne varijante, posebno ako se krećete u okruženju gde se preporučuje diskretnija šminka. Pored toga, ajlajner u ovoj nijansi pomoći će vam da ne izgledate previše ozbiljno (što nije slučaj sa crnim ajlajnerom). On stvara blagi, ali upadljiv kontrast.

Zelenkasto zlatna senka

Za izgled koji nije jednoličan, ali ni napadan, koristite senku zelenih tonova. I nemojte se bojati da isprobate različite varijacije – postoji veoma širok spektar zelenih nijansi, a sve one pomažu da se istakne smeđa boja.

Senka boje bakra

Vaše oči će izgledati toplo i privlačno ukoliko koristite senku boje bakra. Ona je prilično diskretna te je fantastična i za dnevne i za noćne varijante. Ona će istaknuti boju vaših očiju te će dodati i dozu teksture celokupnom izgledu.

Senka boje zlata

Tople metalik boje, jednostavno rečeno, daju smeđim očima neodoljiv sjaj. One ističu i najmanji nagovještaj donjih tonova zlatne boje. S obzirom da je to slučaj kod smeđih očiju (zlatna boja je jedan od donjih tonova), senka boje zlata može vam pomoći da postignete spektakularan izgled.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.