Najbolja treking sezona za Planinarsko društvo “Karpati” iz Bele Crkve

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

BELA CRKVA – Takmičari PD “Karpati”, na upravo završenoj sezoni Vojvođanske treking lige, posle sedam kola i više stotina kilometara, ostvarili su najzapaženiji uspeh od osnivanja ovog sportskog društva. Osvojeno je ukupno 12 medalja u svim kategorijama.

Među učesnicima izdvaja se dvanaestogodišnja Sofija Perišić , koja je učestvovala na svih sedam kola, na raznim lokacijama širom Vojvodine i osvojila šest medalja i jedno četvrto mesto, koje je na kraju sezone nagrađeno i peharom.

Prvu medalju, Sofija je osvojila na svom prvom učešću na treking ligi i uopšte prvoj akciji na koju je pošla kao članica Društva. Medalje su se nizale iz kola u kolo, a sa tim rastao je i takmičarski duh. Prelazila je staze od 13 do 23 km na različitim terenima, a često i po vrlo nepovoljnom vremenu. Pored medalja u juniorskoj kategoriji, u ukupnom plasmanu u ženskoj konkurenciji svih kategorija, zauzela je 28. mesto od 378 učesnica.

Zapažen uspeh je imao takođe junior, Mihajlo Rašković (14). On je učestvovao na pet kola i osvojio tri medalje, od toga dve zlatne, kao i dva četvrta mesta.

“Treking liga je takmičenje koje obuhvata prelаzak jedne od izabranih markiranih staza određene dužine u određenom vremenskom limitu, a svoje kretanje potrebno je overavati na kontrolnim tačkama. Može se trčati ili hodati ili kombinacijom u zavisnosti od terena i vremenskih uslova. Tereni su ravnice, peščare, ali i poprilično zahtevne staze poput Vršačkih planina i Bukovačkog maratona na Fruškoj gori” objašnjava Uglješa Kuželka, predsednik PD “Karpati”.

Odlične rezultate osvojili su planinari iz Bele Crkve i u generalnom plasmanu. Od 66 klubova zauzeli su sedmo mesto u muškoj konkurenciji i deveto mesto od 47 ekipa u ženskoj konkurenciji.

“Učešće na svih sedam kola Vojvođanske treking lige ove godine, uspešno je realizovano u velikoj meri zahvaljujući i sufinansiranju od strane lokalne samouprave opštine Bela Crkva, odnosno sredstvima po konkursu za sportska društva. Uspeli smo da na takmičenja ide veći broj učesnika u odnosu na prethodne godine, što je na kraju sezone krunisano zapaženim rezultatom” istakao je Kuželka.

Članovi planinarskog društva planiraju da sledeće sezone učestvuju na nacionalnom prvenstvu,a pripremaju se da konkurišu za organizaciju jednog kola Vojvođanske treking lige, u Grebencu, odnosno na terenima Zagajičkih brda i Deliblatske peščare.

Tagovi:

Pročitajte još: