logo transparend vojvodina uzivo

Najavljeno učešće Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede

VOJVODINA – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević najavio je na današnjoj konferenciji za novinare učešće Sekretarijata na 91. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, od 18. do 23. maja.

Partner ovogodišnje sajamske priredbe je Evropska unija.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam nastupiće sa koizlagačima i kako je istakao resorni sekretar Ivanišević, opredeljenje Sekretarijata jeste da sve što je najbolje iz Vojvodine bude predstavljeno posetiocima sajamskih manifestacija.

„Trudićemo se, kao i do sada, da sve dane učinimo različitim. Ono što je važno istaći je da ćemo 18. i 19. maja biti zajedno sa nosiocima oznake ‘Najbolje iz Vojvodine’. U ponedeljak, 20. maja, u 11 časova, zajedno sa dobitnicima ove oznake, svečano otvaramo naš Paviljon i Vinsku ulicu, kako smo to radili i na Sajmu turizma. Istovremeno, predstaviće se i postavke starih zanata i ženskog preduzetništva, dok ćemo poslednji dan Sajma završiti sa Danom romskog preduzetništva“, rekao je Ivanišević.

On je istakao da je koncept ovogodišnjeg izlaganja na Poljoprivrednom sajmu proširen i na poseban izlagački prostor, u neposrednoj blizini paviljona, koji nosi naziv „Kutak budućnosti“.

„U tom prostoru će se za vreme trajanja Sajma predstaviti učenici i studenti, koji se obrazuju u oblasti turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva, te prikazati sve ono šta je budućnost u domenu turizma i pružanja usluga na teritoriji AP Vojvodine“, naveo je Ivanišević. On je dodao da će tako posetioci moći da steknu širu sliku o turističkoj ponudi naše pokrajine.

Predsednica Udruženja naučnica Srbije „SRNA“ prof. dr Sanja Podunavac Kuzmanović je istakla da ovo Udruženje već treću godinu  ima priliku da se predstavi na Poljoprivrednom sajmu, a u okviru Paviljona Sekretarijata za privredu i turizam, što je od izuzetnog značaja za povezivanje nauke sa privredom, ali i sa turizmom i poljoprivredom, što za cilj ima unapređenje naučnih istraživanja.

„Sada otvaramo istoriju, jer smo prošle godine prvi put imali priliku da promovišemo romsko preduzetništvo koje nije vidljivo, a veoma je značajno za privredu i za našu zajednicu“, rekla je  Julkica Stefanović iz Inicijative za razvoj romskog preduzetništva REDI.

Jovanka Šovljanski iz Udruženja  „EtnoDom Gorocvet“ iz Inđije je naglasila da je učešće ovog Udruženja koje broji preko dvadeset članica na predstojećem Sajmu, od izuzetnog značaja za predstavljanje njihovog rada s obzirom na to da se aktivno bave negovanjem i očuvanjem tradicije. Poseban fokus je na zlatovezu i prenošenju znanja o ovom zanatu na decu i učenike osnovnih i srednjih škola u Inđiji.

„Tradicionalna je saradnja između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Udruženja koje trenutno broji 125 članova. Mi okupljamo sve one koji se bave proizvodnjom grožđa i vina u regionu Fruške gore. Svaka sajamska manifestacija uz podršku Sekretarijata nam omogućava da predstavimo sve ono čime se ponosimo, kako bi se što brže stiglo do onog mesta koje Fruška gora u ovom trenutku i zaslužuje“, rekao je predsednik Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „SREM – FRUŠKA GORA“ Gordan Bašić i istakao značaj podrške Sekretarijata za unapređenje daljeg razvoja turizma na Fruškoj gori.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.