logo transparend vojvodina uzivo

,

Najavljena sportsko-rekreativna manifestacija „Tour de Fruška“

VOJVODINA – Danas je u Info-centru Turističke organizacije Vojvodine održana konferencija za medije povodom jedinstvene sportsko-rekreativne manifestacije „Tour de Fruška“.

Ova manifestacija će biti održana treću godinu zaredom 25. i 26. maja u Vrdniku, pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada, Opštine Irig, Nacionalnog parka „Fruška gora“ i mnogobrojnih sponzora.

Na konferenciji je govorio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, koji je istakao da „Tour de Fruška“ treba da bude brend naše zemlje.

„Iz godine u godinu imamo sve više sadržaja i učesnika. Uspeli smo da ostvarimo ono što smo zacrtali od prvog dana, a to je da opštinu Irig, AP Vojvodinu i zemlju Srbiju pozicioniramo na mapi evropskog i svetskog biciklizma“, izjavio je sekretar Basta i dodao da sve više biciklističkih klubova iz mnogih zemalja učestvuje u manifestaciji.

Naveo je da će iskorišćavanje potencijala Fruške gore biti prošireno – u oblasti sporta, turizma, privrede i očuvanja životne sredine.

Direktor manifestacije „Tour de Fruška“ Ivan Arpaš predstavio je ovogodišnji program i istakao da je do sada prijavljeno preko 1.700 takmičara, što je 30 do 40 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

„Prvog dana će biti održane trejl i dečije trke. Ove godine smo napravili tri nove staze – dužine sedam, 15 i 21 kilometar. Za decu imamo poligon spretnosti, trke sa guralicama i trejl trke. Drugog dana će biti MTB maraton sa običnim i električnim biciklima – najmasovniji MTB maraton u Srbiji i na Balkanu“, rekao je Arpaš i dodao da će ove godine, po prvi put u Srbiji, biti organizovana ploging trka, koja pored takmičarskog ima i ekološki karakter, pa će takmičari imati zadatak da očiste staze i prikupe što više otpada.

Direktorica Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović podsetila je na značaj ove manifestacije u oblasti turizma.

„Cikloturisti su izuzetno značajni turisti. Na svim promocijama je veliko interesovanje za ovu manifestaciju jer turisti vole sportski turizam i održivi turizam, a to je sve ‘Tour de Fruška’ donela Srbiji tokom ovih godina“, izjavila je Pavlovićeva.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.