Najavljena “Auto-moto berza” koja će se održati od 8. septembra u Novom Sadu

NOVI SAD – Auto-moto berza biće održana peti put na Novosadskom sajmu od 8. do 10. septembra, a događaj će organizovati Savez vozača Vojvodine i Novosadski sajam kao suorganizator.

Predsednik Saveza vozača Vojvodine Marko Topo ističe da je novina ovogodišnjeg programa povratak prodavaca novih automobila koji će se predstaviti u Hali “Master”.

“Biće prikazano više od 15 brendova automobila i preko 20 brendova motocikala, a biće prostora i za biciklove”, rekao je Topo. Kako je istakao, od ove godine i kamping je jedna od interesantnih tema, a biće dodatno ispromovisan. “U Hali 1 nas očekuje deo programa kao što su oldtajmeri, klubovi, udruženja, predstavnici javnih preduzeća, alati i sve ono sekundarno što se nalazi u auto industriji. U Auli nas očekuje ono najbolje što se tiče Auto moto berze, a na otvorenom prostoru će biti poseban segment; izložba kamiona i prateće opreme kao i takmičenje vozača “, naveo je Topo, a saopštio je Novosadski sajam.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Bulajić rekao je da će Grad i dalje podržavati ovu manifestaciju i dodao da ovakvi skupovi pružaju priliku da približimo mladima temu bezbednosti u saobraćaju. “Vrlo dobro znamo da je statistika saobraćajnih nezgoda u Srbiji generalno nije baš naklonjena mladim učesnicima u saobraćaju.

Slična je situacija je i u Novom Sadu. Prošle godine imali smo blagi pad poginulih mladih učesnika u saobraćaju, i napominjem da je taj broj godinama nezadovoljavajući”, rekao je Bulajić.

Kako je istakao, u skladu sa tim i sa radionicama koje će biti priređene na manifestaciji, biće pružene osnovne informacije mladima koji dođu, o načinima zaštite u saobraćaju kao i dodatnu edukaciju. Jedan od partnera na događaju je i “Atlas 24 sata” pomoć na putu, a ispred ove kompanije se obratio Vedran Zavišić, koji je istakao da je ta kompanija upoznata sa svim izazovima sa kojima se vozači susreću, a pre svega tokom turističke sezone, kada je to dosta izraženije.

Uz svaku kupljenu ulaznicu, “Atlas 24 sata” pomoć na putu obezbedio je da svaki posetilac stiče pravo na besplatan paket pomoći na putu. Izvršni direktor za sajamsku delatnost Boris Nadlukač je rekao da Auto moto berza praktično otvara jesenju sezonu na Novosadskom sajmu, a da je septembar mesec posvećen saobraćaju.

“Svake godine je ovaj događaj sve veći, to potvrđuje i činjenica da je nekih 16.000 metara kvadratnih izložbenog prostora, kako u halama tako i na otvorenom prostoru angažovano za realizaciju ove manifestacije, a uz program koji je posvećen ljubiteljima dvotočkaša i četvorotočkašima. Pažnju bih skrenuo na aktivnosti koje će biti posvećene bezbednosti u saobraćaju, a biće realizovani tokom Auto moto berze”, rekao je Nadlukač.

Kapije Novosadskog sajma će za publiku Auto moto berze, u petak, 8. septembra biti otvorene od 12 do 19 časova. U petak, kako je najavio organizator, učenici osnovnih i srednjih škola moći će besplatno da uđu na priredbu. U subotu, ulaz će biti otvoren od 10 do 20, a u nedelju od 12 do 18 sati, a cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara. Svečano otvaranje pete Auto moto berze najavljeno je za petak u 13 sati.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.