Nagrade za 10 policajaca koji su se istakli u svom radu

NOVI SAD – U Gradskoj kući Novog Sada danas je nagrađeno 10 pripadnika Policijske uprave Novi Sad koji su prilikom obavljanja svojih zadataka iskazali visok stepen profesionalizma i požrtvovanosti. 

Nagrade Grada Novog Sada, 40.000 dinara po nagrađenom policajcu, uručio im je gradonačelnik Milan Đurić i tom prilikom im se, u ime svih Novosađana zahvalio na profesionalnosti i hrabrosti.

“Policija radi odgovorno i kvalitetno, a poslednjih deset godina učinjeni su ogromni pomaci kada je u pitanju stanje bezbednosti u gradu. I to ne samo uzimajući u obzir statistiku, već i subjektivni osećaj građana. Bitno je da verujemo našoj Policiji, da poštujemo ljude koji nose te časne uniforme, i da im obezbedimo najbolje moguće uslove za rad”, rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, Grad Novi Sad će prema utvrđenoj tradiciji nastaviti da neguje i unapređuje odnos koji se zasniva na međusobnom poštovanju i poverenju.

“Važno je da delujemo partnerski, kao jedan veliki tim u službi građana i države. Grad, pored zahvalnosti i čestitki, nastoji da konkretno nagradi policijske službenike za ispoljenu hrabrost i zalaganje. Svesni smo da svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, bez obzira koju vrstu posla obavljaju, treba da imaju dobre uslove za rad, te smatram da je pružanje podrške Policijskoj upravi u Novom Sadu, jedan od prioriteta Grada”, izjavio je Đurić.

Nagrađeni policajci Zoran Nevidovčić, Nemanja Nikić, Nemanja Nevajdić, Marko Nikolić, Miroslav Vujinović, Aleksandar Gaicki, Miloš Vekić, Marko Strahinić, Milan Abrilić i Jovo Radaković imali su ključne uloge u rasvetljavanju krivičnih dela: teška krađe, krađa, posedovanje nelegalnog oružja i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, saopštio je Grad Novi Sad.

U ime nagrađenih, gradonačelniku se zahvalio policijski službenik Nemanja Nikić ističući da njemu i njegovim kolegama ovo priznanje mnogo znači i služi kao pokazatelj da svoj posao obavljaju dobro.

“Novosađani ne moraju da brinu jer mi vodimo računa o njihovoj bezebednosti, i uvek ćemo se truditi da ona bude na visokom nivou”, rekao je Nikić.

Novčana nagrada dodeljuje se Rešenjem gradonačelnika, na osnovu Odluke o nagrađivanju policijskih službenika za ostvarene izuzetne rezultate u obavljanju policijskih poslova, od značaja za bezbednost ljudi i imovine građana i pravnih lica sa teritorije Grada Novog Sada.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: