Nadoknada od 42 minuta?! Igralo se dok klub bivšeg predsednika nije pobedio

Neverovatna situacija u elitnom rangu fudbala u Boliviji

Fudbalski savez Bolivije suspendovao je šest sudija utakmice prve lige zbog produžetka od čak 42 minuta?!

Ekipa Palmaflor je pobijedio Bluming u 6. kolu Profesionalne divizije, kako se zvanično zove elitni rang bolivijskog fudbala, rezultatom 3:2, a utakmica u gradu Kuvilakolo po jakoj kiši je trajala čak 132 minuta.

Naime, sudija Hulio Gutierez produžio je utakmicu za 42 minuta i praktično se igralo sve dok domaćin nije pobedio.

U izveštaju s utakmice Gutierez je objasnio da je produžio utakmicu zbog dugačkog VAR pregleda videa drugog pogotka Palmaflora, te tuče koja je usledila nakon dva crvena kartona koja je pokazao igračima Bluminga, prenosi Klix.ba.

 

Istina, prilikom pogotka Palmaflora za 2:0 u 82. minutu prekid zbog gledanja VAR snimka je trajao čak 17 minuta, no preostalih 25 minuta produžetka je bilo preterano mnogo i neobjašnjivo, što je i Fudbalski savez Bolivije potvrdio suspenzijom svih šest sudija koji su bili uključeni u susret.

Palmaflor je vodio s 2:0 pogocima Žonatana Kanete iz penala u 19. minutu i Gilberta Alvareza iz penala u 82, a Bluming je izjednačio pogocima Gastona Rodrigueza iz 86. i Josea Sinisterre iz 90+24. minutu.

Sudija Gutierez je pokazao crvene kartone igračima gostiju Cezaru Menaču u 90+21. i Miguelu Beserri u 90+28. minutu, da bi Palmaflor tek sa dva igrača više u 38. minutu produžetka profitirao kada je Kanete postigao svoj drugi pogodak na susretu.

Nakon tog pogotka igrale su se još četiri minute nadoknade nakon čega je Gutierez označio kraj najduže utakmice u istoriji bolivijskog fudbala.

Iz Bluminga su se žalili na odluku sudije da produži susret 42 minuta.

– Sramotno suđenje, igrači su izloženi riziku od povreda zbog preterane nadoknade, a u potpunosti smo oštećeni za rezultat koji su naši igrači zaslužili na terenu. Povući ćemo sve legalne poteze da se ovakvo suđenje više nikad ne ponovi u bolivijskom fudbalu – poručili su iz Bloominga, čiji navijači su bili posebno ogorčeni jer smatraju da je sudija namerno oštetio njihovu ekipu, te da se igralo sve dok Palmaflor ne pobedi.

Mnogi navijači smatraju i kako sudijska odluka o neverovatnom produžetku utakmice ima veze i sa politikom jer je čelni čovek Palmaflora bivši predsednik Bolivije Evo Morales.

Zanimljivo, i Morales (63), koji je od 2006. do 2019. godine bio predsednik Bolivije, se žalio na suđenje.

– Veoma sam zadovoljan zbog pobede Palmaflora uprkos veoma sumnjivom suđenju. Žao nam je i molimo savez da obavi istragu o tome zašto je susret produžen ovoliko. Ne želimo misliti da su sudije želele da naš tim izgubi – napisao je Morales na Twitteru.

Moralesov Palmaflor je ove godine ušao u prvu ligu i već se nalazi u samom vrhu prvenstvene tabele, dok je Blooming jedna od najlošijih ekipa ove sezone.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: