logo transparend vojvodina uzivo

“Nacionalno razmrdavanje – igraš ili ne” na stadionu “Karađorđe

NOVI SAD – U okviru projekta “Zdravo rastimo” Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestle organizovali su događaj “Nacionalno razmrdavanje – igraš ili ne” na stadionu “Karađorđe” radi promovisanja zdravih životnih navika. Više od 200 učenika školskog uzrasta učestvovalo je u sportskim takmičenjima ali i u edukaciji o pravilnoj ishrani.

Cilj projekta je da na zabavan i deci zanimljiv način promoviše zdrave životne navike, važnost fizičke aktivnosti i uravnotežene ishrane. Učenici četvrtog razreda osnovne škole “Ivan Gundulić” za Radio Novi Sad kažu šta za njih predstavlja zdrav način života.

Deca rado prihvataju i usvajaju znanja iz edukativnih radionica. Potrebno je da roditelji promene svoje navike u cilju promovisanja zdravog načina ishrane, smatra učiteljica Vesela Mačkić.

Foto: RTV/Marko Brajković

Jedna od glavnih prednosti projekta “Zdravo rastimo” je što učenici starijih razreda osnovnih škola učestvuju u edukaciji mlađih učenika, te je na taj način ostvarena međuvršnjačka edukacija, kaže koordinatorka projekta i nutricionista Koraljka Novina Brkić.

Više od 24 hiljade dece prošlo je kroz ovaj projekat koji se sprovodi od 2011. godine.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.