Nacionalni kup u robotici „Eurobot Srbija“ ovog vikenda u Novom Sadu okuplja 16 timova iz četiri grada

NOVI SAD – Otvaranje XXI Nacionalnog kupa u robotici „Eurobot Srbija” biće održano u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu, u subotu 06. aprila sa početkom u 12:30 časova.

– „Eurobot” je međunarodno takmičenje mladih, pretežno studenata, iz domena robotike. Takmičenje se odvija tako što se svake godine pravi robot koji treba da ispuni potpuno novi zadatak. Tema Eurobota 2024 je Naseljavanje marsa. „Eurobot Srbija” će ove godine okupiti 16 timova iz četiri grada (Novi Sad, Beograd, Šid i Pančevo). Takmičenje će se održati u holu zgrade NTP-a. Prvi takmičarski mečevi počeće ujutru oko 9.00 časova dok se finalni mečevi očekuju oko 15:00 časova – stoji u saopšetnju.

Tri najbolje plasirane ekipe sa nacionalnog kupa kvalifikovaće se za učešće na evropskom prvenstvu u robotici „Eurobot 2024″ koje će se održati u Francuskoj od 8. do 11. maja.

Organizator takmičenja je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, a pod pokroviteljstvom velikog broja kompanija koje su prepoznale entuzijazam i želju za sticanjem znanja iz domena robotike. Podršku takmičenju pružile su Pokrajinska vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine kao i Naučno-tehnološki park.

U cilju promocije nauke, kao prateći program događaja, u holu zgrade biće postavljena izložba u okviru koje će biti prikazani različiti robotski i mehatronički sistemi uključujući kolaborativne i mobilne robote.

Više informacija o istorijatu takmičenja „Eurobot Srbija” kao i o prethodnim uspesima timova na evropskom takmičenju može se pronaći na sledećem linku: http://robot.ftn.uns.ac.rs/. Dodatne informacije o takmičenju „Eurobot” kao i ovogodišnja pravila mogu se pronaći na linku: https://www.eurobot.org/.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.