Načelnik u beogradskoj policiji pravosnažno oslobođen za zloupotrebu položaja

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio načelnika Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd, Boru M, od optužbe da je odavao informacije iz MUP-a.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovanu žalbu tužioca i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu kojom je Boro M. oslobođen od optužbe, objavljeno je na sajtu ovog suda. Njemu je na teret stavljeno produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja i krivično delo trgovina uticajem, odnosno da je u više navrata od 12. februara do 23. maja 2017. godine u svojstvu službenog lica iskoristio svoj službeni položaj tako što je saznanja do kojih je dolazio u svom radu prenosio drugim licima i na taj način im pribavio korist.

Optužnicom mu je stavljeno na teret i da je od 27. marta do 24. aprila, u Beogradu, u više navrata zahtevao nagradu za sebe i primio kakvu drugu korist za sebe, preko treće osobe, da korišćenjem svog službenog položaja, posreduje kod svog poznanika da se izvrši službena radnja u korist M.B, te da se toj osobi u PS Zemun ubrza postupak izdavanja odobrenja za nabavku tri lovačka oružja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.