Na zrenjaninskom Horskom festivalu “Slobodan Bursać” nastupiće 22 hora i 700 izvođača

ZRENJANIN – Povodom održavanja 10. po redu Horskog festivala „Slobodan Bursać“ u utorak, 30. maja u 10 časova u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina održaće se konferencija za medije u okviru koje će organizatori predstaviti  ovogodišnji program i učesnike.

Festival će se održati u periodu  od 2. do 4. Juna, a ove godine obeležavaju se dva bitna jubileja, deset godina festivala i trideset godina od smrti poznatog zrenjaninskog dirigenta Slobodana Bursaća, po kojem je ovaj muzički festival i dobio  ime.

„Kako bismo obeležili značajni festivalski jubilej,  desetogodišnjicu postojanja,  planirano je učešće skoro svih zrenjaninskih horova i gostujućih horova iz zemlje i inostranstva. Predviđeno  je da nastupi 22 hora sa oko 700 izvođača, članova mešovitih, ženskih, muških i dečjih ansambala“ – poručili su iz Kulturnog centra Zrenjanin.

Organizator festivala je Kulturni centar Zrenjanin, a festival su pomogli Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje i odnose s verskim zajednicama Vojvodine, Grad Zrenjanin, Srpsko narodno pozorište, Centar za kreativno odrastanje mladih – CEKOM Zrenjanin i Srednja poljoprivredna škola iz  Zrenjanina.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: