Na Urgentnom prijemu subotičke Opšte bolnice novogodišnji praznici protekli mirno

opšta bolnica subotica
SUBOTICA – Novogodišnja noć je na Urgentnom prijemu Opšte bolnice Subotica protekla relativno mirno, bez većeg broja intervencija.

Lekari su zbrinuli jednog pacijenta povređenog u saobraćajnoj nezgodi, koji je hitno operisan,  jedan pacijent zadržan je zbog velike količine alkohola u organizmu, dok povrede od petardi nisu zabeležene. Kako nam predstoji još prazničnih dana, iz Opšte bolnice apeluju na građane da se odgovorno ponašaju.

U periodu od 31.decembra zaključno sa jutarnjim časovima 3.januara, na Urgentnom prijemu pregledan je 201 pacijent, a njih 50 zadržano je na bolničkom lečenju. Kako načelnik Odeljenja za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice Subotica, dr Goran Babičković, napominje, nisu imali povećan broj pacijenata zbog proslave Nove godine.

„U samoj novogodišnjoj noći, 31.decembra oko 22 i 20, primljen je jedan pacijent povređen u saobraćajnoj nezgodi sa teritorije Bačke Topole, imao je težu kraniocerebralnu povredu i iste noći je operisan. Bilo je nekih manjih povreda, u suštini sama novogodišnja noć je protekla dosta mirno, jedan pacijent je zadržan na lečenju na Odeljenju psihijatrije zbog akutnog napitog stanja“ – kaže lekar specijalista urgentne medicine, dr Babičković i dodaje da su i naredni dani na Urgentnom protekli uobičajeno, te da su se javljali uglavnom pacijenti sa pogoršanjem hroničnih oboljenja.

„U odnosu na ono šta smo čuli na ulicama našeg grada, nije bilo značajnih povređivanja. Dolazi pravoslavni Božić i proslava Srpske Nove godine, tako da tu negde do 15. januara ćemo biti ovako pod nekim većim optrerećenjem.“

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.