logo transparend vojvodina uzivo

Na teritoriji Srednjobanatskog okruga registrovana 93 nova slučaja virusa Korona

ZRENJANIN – Zavod za javno zdravlje Zrenjanin je saopštio da su u periodu od 6. do 12. decembra na području Srednjobanatskog okruga registrovana su 93 nova slučaja virusa korona, a od početka epidemije ukupno 41.651 slučaj Covid-19.

Na teritoriji grada Zrenjanina registrovano je 87 aktivnih slučajeva zaraze, u opštini Žitište 10 aktivnih slučajeva, u opštini Novi Bečej 7, opštini Sečanj 5 i u opštini Nova Crnja 4.

Do sada su u Srednjobanatskom okrugu date ukupno 195.423 doze vakcine protiv virusa korona, sa dve doze je vakcinisano 71.615 žitelja okruga, treću dozu je primilo 47.656 osoba, a četvrtu njih 3.403.

Zavod za javno zdravlje Zrenjanin podseća i da je preuzeo trovalentnu TorVaxFlu i četvorovalentnu Vaxigrip Tetra vakcinu protiv virusa gripa. Vakcine su distribuirane po opštinama domovima zdravlja i ambulantama gde se vakcinacija sprovodi.

Osobe koje žele da se vakcinišu treba da se jave u ambulantu svom izabranom lekaru.

Vakcinacija protiv gripa se preporučuje pre početka sezone gripa (u oktobru i novembru), ali je vakcinacija opravdana i tokom sezone. Zaštita se postiže dve do tri nedelje posle imunizacije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.