logo transparend vojvodina uzivo

Na Sunčanom keju rekonstruisano devet sportskih terena i 4,1 kilometra staze za trčanje – vrednost projekta 225 miliona

NOVI SAD – Na Sunčanom keju rekonstruisano je devet sportskih terena i 4,1 kilometar staze za trčanje. Vrednost investicije je 225 miliona. U Novom Sadu zabeležen je rast od 9,1 odsto poseta stranih i domaćih turista.

– Uz podršku Vlade Republike Srbije i Ministarstva turizma i omladine realizovali projekat rekonstrukcije sportskih terena. Ukupno je rekonstruisano devet sportskih terena, 4,1 kilometar staze za trčanje. Vrednost projekta je 225 miliona. Grad Novi Sad će u budžetu za sledeću godinu obezbediti sredstva za nova dečija igrališta i sportske – rekreativne terene, gde ćemo obezbediti dodatni porstor za rekreaciju naših sugrađana. Na ovom prostoru rekonstruisan je fudbalski teren, košarkaško igralište, teren za mini golf, dva dečija igrališta, teretane na otvorenom, dva teniska terena, i postavljeno je 156 novih klupa i 101 kanta za otpatke- rekao je Milovan Amidžić, član Gradskog veća za upravu, propise i urbanizam.

Foto: Ns uživo/Pavle Pejić

Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine, naveo je da je projekat kapitalne turističke infrastrukture u okviru Podunavlja koji se realizuje u saradnji sa drugim ministarstvima od prošle godine.

-Rekonstrukcija 10 sportsko-rekreativnih sadržaja na keja u Novom Sadu je prvi gotov projekat u ovom ciklusu. Radimo još i pristanište u Banoštoru, koje će biti gotovo naredne godine, a radi se i turističko-informativni centar na Fruškoj gori. Kada završimo ta tri ključna projekta, očekujemo da to bude novi zamajac za razvoj turizma. Kada je u pitanju turistički promet, od početka godine do danas beležimo nove rekorde. U Novom Sadu imamo rast turističkog prometa za 6 procenata, a u to su uključeni domaći i strani turisti.

Foto: Ns uživo/Pavle Pejić

–  Ključna reč današnjeg događaja jeste zajedno. Posebno sam ponosan što je inicijativa za ovaj projekat potekla na sastanku koji je održan u Pokrajinskoj vladi. Ovo svakako pokazuje ozbiljnu pripremljenost Grada Novog Sada da sa projektima konkuriše na dobre konkurse, a sa druge strane pokazuje dobru volju Vlade Republike Srbije i Ministarstva turizma, kao i Pokrajinske vlade da te projekte podrže. Ono što želim istaći jeste da u prvih pet meseci imamo porast od 9,1 odsto, što pokazuje da ovakvi projekti doprinose još većem interesovanju stranih i domaćih turista- rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

 

Foto: Ns uživo/Pavle Pejić

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.