logo transparend vojvodina uzivo

,

Na sednici Parlamenta privrednika Privredne komore Pančevo uručene godišnje nagrade

PANČEVO – Privredna komora Pančevo Južnobanatskog upravnog okruga i ove godine nagradila je najuspešnije privrednike sa svoje teritorije.

U skladu sa planiranim aktivnostima, 7. decembra je održana 6. sednica Parlamenta privrednika Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga. Sednica je održana u sali Mihajlo Pupin Hotela Tamiš u Pančevu.

Sednicom je predsedavao potpredsednik Parlamenta privrednika Rajko Čavorović. Najpre je usvojen zapisnika sa 5. sednice Parlamenta privrednika, zatim je na dnevnom redu bila informacija o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama Privredne komore Srbije. Potom je na dnevnom redu bio Program rada RPK Južnobanatskog upravnog okruga za 2024. godinu.

 

Foto: RPK Pančevo

 

Po završetku radnog dela usledio je i svečani deo sednice u okviru kog su uručene godišnje nagrade za najuspešnije privrednike i privredna društva u Južnobanatskom okrugu.

Informacija o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama Privredne komore Srbije, koju je pripremila stručna služba PKS-a a predstavila Gordana Tiodorović, pomoćnik direktora Sektora za pružanje podrške u zastupanju i zaštiti interesa članova. Poseban akcenat je stavljen na sporazum sa Narodnom Republikom Kinom.

Potom se prisutnima obratio Dr Marko Ćulibrk, direktor Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga. Govorio je o očekivanjima u privredi u narednoj godini, s obzirom na sva globalna dešavanja koja se odražavaju na srpsku privredu, pa samim tim i na privredu našeg regiona. Istakao je da smo svi svedoci promena na svetskom tržištu, promeni tržišta na koja se plasira domaća roba, kao i kontinuirane promene u zakonodavsvu zemalja EU.

Program rada za 2024 godinu su članovima Parlamenta privrednika je dostavljen u pripremi sednice po segmentima. Program rada je usvojen jednoglasno.

 

Foto: RPK Pančevo

 

U svečanom delu sednice upriličeno je uručenje godišnjih nagrada Privredne komore Srbije za Južnobanatski upravni okrug.

Plakete PKS-a za poslovni uspeh su dodeljene:
– u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije DOO „Delta danube“ iz Kovina
– u sektoru usluga „Poco Loco“ iz Pančeva,
– u sektoru industrije „Roloplast“ iz Kovačice.

 

Foto: RPK Pančevo

 

Pored privrednih društava nagrađen je i uspešan privrednik poveljom Privredne komore Srbije, Mladen Ković direktor DOO Lokve i osnivač i zastupnik AD „Gaspetrol“ i AD „Panonija“ Pančevo.

Plaketu povodom 40 godina uspešnog poslovanja je dodeljena Kompaniji „Passage group“ Pančevo, a za 30 godina uspešnog poslovanja je dodeljena DOO „Vasiljević i sin“iz Pančeva, dok je Plaketa za 20 godina uspešnog poslovanja dodeljena privrednom društvu „Banatski klas“ doo Pančevo i „Paleta“ doo Kovačica. Nagrade su uručili Nermina Ljubović, direktor Direktorata za parlamente privrednika i Dr Marko Ćulibrk direktor RPK Pančevo.

 

Foto: RPK Pančevo

 

Prisutni su upoznati da je nagradu Privredne komore Srbije dobila kompanija Premil DOO Kovin, kao i Goran Đurić, direktor i vlasnik „Eurocons Group“ Vršac, i te nagrade su uručene na svečanoj sednici Skupštine Privredne komore Srbije 5. decembra 2023. godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.