Na šećeru i pšenici naneli milionsku štetu Republičkoj direkciji za robne rezerve: Hapšenje u Kraljevu

KRALJEVO – Osumnjičeni su pribavili nezakonitu korist od 61.433.749 dinara dok su kriminalnim radnjama oštetili Republičku direkciju za robne rezerve za 73.984.754 dinara.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su A. R. (48), odgovornu osobu firmi „NC Anik“ i „Ric Co“. On je osumnjičen za pomaganje u zloupotrebi položaja odgovorne osobe.

A. R. je, kako se sumnja, od novembra 2015. do novembra 2016. godine pomogao S. N. (55), odgovornoj osobi firme „05 Sanikol“, koji je odranije u pritvoru, da neosnovano otuđi 1.218.580 kilograma merkantilne pšenice u vlasništvu Republičke agencije za robne rezerve, koja je bila poverena na čuvanje privrednom društvu „05 Sanikol“.

On se tereti da je, posle zaključivanja Ugovora o zajmu, kojim je Republička direkcija za robne rezerve preduzeću „NC Anik“ dala na zajam 700 tona šećera i zasnivanja i upisa hipoteke nad procenjenom nepokretnosti u korist zajmodavca, pomogao S. N. da preuzetu robu isporuči kupcu.

Kako se sumnja, 53.329.749 dinara stečenih od prodaje šećera uplaćeno je potom na račun prediuzeća „Ric Co“, koje je posredovalo u prodaji, a novac je odmah preusmeren na tekuće račune više fizičkih lica, posle čega je podignut i predat na ruke S. N. i A. R.

Osumnjičeni su tako pribavili nezakonitu korist od 61.433.749 dinara dok su kriminalnim radnjama  oštetili Republičku direkciju za robne rezerve za 73.984.754 dinara.

A. R. je određeno dvodnevno zadržavanje u pritvoru i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.