logo transparend vojvodina uzivo

,

Na sajmu privrede u Banjaluci među izlagačima 12 kompanija iz Srbije

Dvanaest kompanije iz Srbije predstavlja svoje proizvode na prvom Međunarodnom sajmu privrede Banja Luka EXPO 2024, koji se održava od 3. do 5. aprila u Banjaluci, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Uz podršku Privredne komore Srbije, u okviru Nacionalnog paviljona Srbije, na 121 m² u centralnoj hali 2 svoju ponudu predstavljaju kompanije Nectar, Imlek, DPS Klas Group, Budimka, Serbia Organica sa brenovima „Humanic code“ i „Timomed“, Neoplanta, Baby Food Factory, Rubin, Tehnomarket, Metal-Flex, Milšpep i CPCE (Centar za primenjenu cirkularnu ekonomiju) članica kompanije Elixir Group.

– Tržište Bosne i Hercegovine vodeće je izvozno tržište za domaću privredu, uz obim razmene koja je u 2023. godini dostigla vrednost od oko 3 milijardi evra uz suficit srpske privrede od preko 950 mil EUR – kaže Tatjana Beuk iz Centra za regionalnu saradnju PKS. Dodaje da od ukupnog izvoza robe iz BiH u Srbiju, učešće izvoza iz entiteta Republike Srpske iznosi oko 25%, dok od ukupnog uvoza robe iz Srbije u BiH, oko 55% robe plasirano je u Republiku Srpsku.

Kako ističe, nastup na sajmu u Banjaluci dobra je prilika da domaći izlagači predstave svoje proizvode i plasiraju ih na tržište Bosne i Hercegovine ali i treća tržišta, kao i da učvrste postojeće i steknu nove poslovne kontakte.
Sajam u Banjaluci najveći je sajam u Bosni i Hercegovini, koji se održava u kompleksu Univerizetskog centra – Kampus, na prostoru od 15.000 m2. Sajam je opšteg profila, pa će se na njemu predstavljati izlagači iz raznih oblasti privrede, građevinarstva, metalne i elektro industrije, elektronike, IT sektora, drvne industrije, aparata i mašina, tehnike, robotike, nekretnina, arhitekture i projektovanja, finansijskog sektora i usluga.

Na sajmu se očekuje učešće od preko 300 izlagača iz regiona i sveta, a ovogodišnja zemlja partner je Republika Srbija.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.