Na putevima u Srbiji za 7 dana više od 32 000 prekršaja prekoračenja brzine

saobracajna-policija
BEOGRAD – Pripadnici saobraćajne policije tokom sedmodnevne akcije pojačane kontrole koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija), kontrolisali su više od 54.000 vozila i otkrili čak 32.348 prekršaja prekoračenja brzine na putevima u Srbiji.
Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, od ukupnog broja prekršaja, 16.353 sankcionisana su zaustavljanjem, a 15.995 bez zaustavljanja, pa će vlasnicima vozila biti upućeni pozivi da se izjasne ko je u trenutku prekršaja upravljao vozilom.
U saopštenju ističu da je 3.427 vozača sankcionisano zbog prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza.
Tokom trajanja akcije, policijski službenici Uprave saobraćajne policije presretačima su zaustavili 396 vozača zbog većih prekoračenja brzine, uključujući tridesetogodišnjeg muškarca koji je na auto-putu Beograd – Novi Sad upravljao automobilom marke “mercedes” brzinom od čak 252,8 kilometara na čas, na mestu gde je ograničenje brzine 130 kilometara na čas.
Saobraćajna policija je tokom akcije otkrila i sankcionisala još 9.745 drugih prekršaja.
Najavili su i da će službenici saobraćajne policije i u nastavku letnje sezone preduzimati mere pojačane kontrole u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: