Na Produktnoj berzi porastao promet, cene žitarica nastavile da padaju

BEOGRAD – Nedelju za nama na Produktnoj berzi u Novom Sadu obeležio je rast prometa robe, ali i nastavak pada cena primarnih poljoprivrednih proizvoda. Navodi se u nedeljnom izveštaju ove berze i dodaje da je prometovano 3.927 tona robe, što je za 37,6 odsto više u odnosu na prethodnu sedmicu. Finansijska vrednost prometovane robe iznosila 118 miliona dinara.

Tržište kukuruza je bilo dosta mirno, a cena niska pa se trgovalo u cenovnom rasponu od 16,70 do 17,50 dinara po kilogramu bez PDV-a.Najviše se trgovalo pšenicom, koja je činila 42 odsto ukupnog prometa a cena se kretala u rasponu od 19,50 do 20,50 dinara po kilogramu bez PDV-a.

Na tržištu soje bila je primetna veća aktivnost u odnosu na prethodni period, pošto je sojino zrno u ukupnom prometu učestvovalo sa 27 procenata a sojom se trgovalo u cenovnom rasponu od 49,50 do 50,30 dinara po kilogramu bez PDV-a.

Suncokretova sačma sa 33 odsto proteina nuđena je po cenama od 38,00 do 38,20 dinara po kilogramu bez PDV-a, ali do zaključenja berzanskih ugovora nije došlo, dok je sojina sačma nuđena po ceni od 58 dinara po kilogramu bez PDV-a.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: