Na prodaju! Trkački porše Pabla Eskobara odlazi na aukciju

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Predstavljamo vam 1974 Porsche 911 Carrera 3.0 model koji nije ni nalik bilo kom drugom i mogao bi biti prodat po cifri većoj od jednog miliona dolara na predstojećoj onlajn aukciji.

Posebni 911 prvobitno se takmičio u International Race of Champions (IROC) seriji 1974. godine, kada je njime upravljao dvostruki Indy i Formula 1 šampion, Emerson Fitipaldi. Nedugo nakon toga, ova mašina je prodata Rodžeru Penskeu i iste godine je završila u garaži privatnih trkačkih vozača Džona Tunstala i Čarlija Kempa, piše Autoexclusive.rs.

Između 1974. i 1978. godine, ovaj par se trkao ovim automobilom na događajima kao što su Lime Rock Park, Talladega, Road Atlanta, Mid-Ohio, Road America i Mid-America. On se takođe pojavio na 24 Hours of Daytona i 12 Hours of Sebring trkama izdržljivosti, gde je završio na dvadeset i trećem mestu.

Unikatni 911 Carrera 3.0 RSR prodat je zatim kralju kokaina Pablu Eskobaru, koji mu je dodao panele karoserije sa 935 linije i trkao se na brojnim događajima u svojoj zemlji.

Listing Collecting Cars aukcijske kuće, potvrdio je da je ovaj model vraćen u SAD nakon Pablove smrti i da je njegova karoserija vraćena u originalno stanje i da je ponovo opremljena spoljašnošću koja ga je krasila u Fitipaldijevoj eri.

Kao takav, automobil je ponovo opremljen svojom intrigantnom bojom poznatom kao “Sahara Beige” i poseduje veliki repni spojler, mat crne kape farova, bravice za brzo otvaranje poklopca motora i eksterni prekidač protivpožarnog aparata.

Ovaj model je prošao kroz potpuni proces restauracije između 2007. i 2010. godine i od tada je bio izlagan na brojnim događajima na kojima je osvojio mnoge nagrade.

Tagovi:

Pročitajte još: