Na ovaj način će sigurno biti sočna i ukusna: Ispoštujte ova pravila i musaka će ispasti savršeno

Musaka je tradicionalno grčko jelo, a obožavaju ga i mnogi Srbi

Priprema se od krompira i mlevenog mesa, a postoji i mnogo verzija ovog jela koje uključuje razno povrće i sosove.

Sama priprema musake nije ni najmanje komplikovana, ali ipak bi trebalo da obratite pažnju na nekoliko stvari, da bi ona bila sočna i ukusna.

Pre svega, obratite pažnju na posudu. Bilo bi dobro da ona u kojoj planirate da pripremite musaku, bude ili vatrostalna ili limena.

Priprema se od krompira i mlevenog mesa, a postoji i mnogo verzija ovog jela koje uključuje razno povrće i sosove.

Sama priprema musake nije ni najmanje komplikovana, ali ipak bi trebalo da obratite pažnju na nekoliko stvari, da bi ona bila sočna i ukusna.

Pre svega, obratite pažnju na posudu. Bilo bi dobro da ona u kojoj planirate da pripremite musaku, bude ili vatrostalna ili limena.

Idealna temperatura za pečenje musake je 180 stepeni, jer nije ni previše jaka, ali ni preslaba, pa će ona biti savršeno ispečena. Naravno, pre nego budete počeli da je pečete, obavezno prvo zagrejte rernu.

Pecite je oko 40 minuta, a nakon toga je prelijte, skinite foliju i ostavite da se peče još 15 minuta.

I da ne zaboravimo, da bi jelo “disalo”, obavezno viljuškom malo probušite foliju.

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.