logo transparend vojvodina uzivo

Na okružnom školskom prvenstvu u atletici i učenici iz opštine Opovo

OPOVO – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada.

Učešće je uzelo 35 škola iz Južnobanatskog okruga, sa preko 220 takmičara. Nastupili su učenici iz: Dobrice, Sakula, Opova, Kovačice, Padine, Kovina, Bavaništa, Omoljice, Pavliša, Velikog Središta, Pančeva i naravno domaćina Vršca.

Osnovna škola „Dositej Obradović“ Opovo, je imala 20 predstavnika, a osvojeno je 15 medalja. Zlatne medalje osvojili su: Lazar Repek u skoku udalj, Semeja taul Džoj u trci na 600m i Mateja Ola u bacanju kugle. Srebrne medalje osvojili su: Uroš Zdravković u trci na 60m, Kruna Kreculj u bacanju vorteksa, Nikola Krivokuća u trci na 300m, Filip Poledica u trci na 600m, Milica Mojsa u bacanju kugle. Bronzane medalje osvojilli su: Jovana Vukajlov u trci na 60m, Milana Milovanov u trci na 300m, Dunja Nikolić u skoku uvis, Vanja Vasiljev u bacanju kugle, Strahinja Vasiljev u skoku udalj, Đorđe Đorđević u bacanju kugle.

Osnovna škola „Zoran Petrović“ Sakule imala je osam predstavnika, a osvojene su dve medalje, Nikolija Vitolić je osvojila zlatnu medalju u skoku udalj, Aleksej Ikonov je osvojio bronzanu medalju u bacanju vorteksa.

Svi koji su osvojili prvo mesto su se plasirali na Međuokružno takmičenje, koje bi trebalo da bude održano 10. maja u Novom Sadu.

Učenike su predvodili nastavnici fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Dejan Mihajlović i Nemanja Stojanović.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.