Ako budete izbegavali pojedina mesta u domu i pravilno skladištili ovu namirnicu, neće biti razloga da bacite još jednu buđavu krišku.
Za mnoge je najčešće mesto za čuvanje hleba vrh frižidera. Iako može izgledati kao odlično mesto za držanje hleba podalje, to je siguran način da se brzo pokvari.
Toplota koja dolazi sa rashladnih kalemova uređaja stvara toplo i vlažno okruženje unutar kese za hleb, što dovodi do brzog stvaranja buđi.
Međutim, frižider nije jedini uređaj koji treba da izbegavate. Držanje hleba u blizini mašine za pranje sudova takođe nije dozvoljeno iz sličnih razloga.
Ne samo da može da stvori toplo okruženje, već zbog vlage koju ispušta mašina za pranje suđa, samo će pospešiti buđ.
Čak ni blizu vašeg šporeta nije idealno mesto jer para i toplota od kuvanja mogu lako upasti u kese za hleb.
Pročitajte još:
Ovo je najbolja vrsta hleba
Hleb je sastavni deo ishrane većine ljudi. Ako vodite računa o namirnicama koje birate i o zdravlju onda treba da birate hleb od celih zrna žitarica. Stručnjaci kažu kako su odrasloj osobi potrebne od dve do četiri kriške hleba na dan i da hleb treba da bude u ishrane, ali samo ako ga pravilno birate. Nutricionistkinja Suzi Barel otkrila […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.