logo transparend vojvodina uzivo

Na „Guči u Padini“ pet orkestara

PADINA – Tradicionalna manifestacija „Guča u Padini“ održana je u nedelju 23. juna u Sportskom centru „Dolina“. Ove godine iz Padine u Guču na Sabor trubača putuju dva orkestra.

Tradicionalno, defileom trubačkih orkestara ulicama Padine počelo je 14. polufinalno takmičenje trubačkih orkestara sa područja AP Vojvodine i grada Beograda, za plasman na finalno 63. takmičenje Sabora trubača u Guči.

Manifestacija je zvanično otvorena u Sportskom centru „Dolina“ himnom „Sa Ovčara i Kablara“, nakon čega je usledio nastup folkloraša iz Idvora i Uzdina. Ove godine se za plasman u Guču, u Padini nadmetalo 5 seniorskih trubačkih orkestara. Njih je ocenjivao stručni žiri na čelu sa profesorom Branislavom Gagićem. Članovi žirija bili su i etnomuzikolog Kamelija Ćirić i profesor Slobodan Ćirić iz Zrenjanina.

Novina ove godine je da iz Padine u Guču putuju dva orkestra. Žiri ni ove godine nije imao lak zadatak, nijanse su odlučivale. Prvo mesto osvojio je orkestar Boška Krdžavca a drugo orkestar Daniela Kostića oba iz Novog Sada. Oni putuju u Guču gde će trube odmeriti sa najboljima iz više regiona u Srbiji.

Organizator matifestacije „Guča u Padini“ je Turistička organizacija opštine Kovačica. Generalni pokrovitelj opština Kovačica, a prijatelj manifestacije je centar za kulturu opštine Lučani „Dragačevo“ iz Guče. Zvanični medijski pokrovitelj je Radio – televizija opštine Kovačica. Manifestaciju su podpomogli sportski centar „Dolina“, i Osnovna škola “Maršal Tito”. Turistička organizacija opštine Kovačica je pre proglašenja pobednika učesnicima i prijateljima manifestacije kao i udruženjima žena uručila zahvalnice za sveobuhvatnu dobru saradnju.

Manifestacija je protekla u veseloj i pravoj dragačevskoj atmosferi. Nakon nastupa trubača usledio je koncert benda „Simply akustično“. Zabava je potrajala do dugo u noć.

Izvor: RTV OK

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.