logo transparend vojvodina uzivo

,

Na graničnim prelazima Vatin i Kaluđerovo kod stranaca pronađena marihuana

VRŠAC – Dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu obavešten je da je 11. avgusta, na graničnom prelazu Vatin, na izlazu iz Republike Srbije u Republiku Rumuniju, prilikom kontrole lica N.M.V. državljanina Rumunije, od strane policijskih službenika SGP Vatin, kod istog u ličnim stvarima pronađena jedna PVC kesica u kojoj se nalazila sasušena zelena biljna masa koja predstavlja opojnu drogu marihuanu, u količini od 3,5 grama.

Navedeni predmet je privremeno oduzet od lica, uz izdavanje potvrde o privremeno oduzetim predmetima.

„Osumnjičeni N.M.V. je uhapšen te je uz krivičnu prijavu PS Vršac i uz izveštaj o policijskom hapšenju zbog krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojnih droga iz čl. 246a KZ sproveden kod dežurnog javnog tužioca na saslušanje, te je nakon saslušanja, primenjen institut odlaganja krivičnog gonjenja i naloženo osumnjičenom da uplati iznos od 80.000 dinara u humanitarne svrhe kao i da naknadi troškove krivičnog postupka. S obzirom na to da je osumnjičeni izvršio naloženu obavezu u ostavljenom roku, doneto je rešenje o odbačaju krivične prijave“, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu.

Takođe, dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu obavešten je da je 12. avgusta, na graničnom prelazu Kaluđerovo, na ulazu u Republiku Srbiju iz Republike Rumunije, prilikom kontrole lica B.K.L. državljanke Nemačke, od strane policijskih službenika SGP Kaluđerovo, kod iste u ličnim stvarima u tašni pronađena jedna PVC kesica u kojoj se nalazila sasušena zelena biljna masa koja predstavlja opojnu drogu marihuanu, u količini od 3,3 grama.

Navedeni predmet je privremeno oduzet od lica, uz izdavanje potvrde o privremeno oduzetim predmetima.

„Osumnjičena B.K.L. je uhapšena te je uz krivičnu prijavu PS Bela Crkva i uz izveštaj o policijskom hapšenju zbog krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojnih droga iz čl. 246a KZ sprovedena kod dežurnog javnog tužioca na saslušanje, te je nakon saslušanja, primenjen institut odlaganja krivičnog gonjenja, te je naloženo osumnjičenoj da uplati iznos od 80.000 dinara u humanitarne svrhe kao i da naknadi troškove krivičnog postupka. S obzirom na to da je osumnjičena izvršila naloženu obavezu u ostavljenom roku, doneto je rešenje o odbačaju krivične prijave“, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.