Na Detelinari preko 300 dece igralo fudbal za malu Zaru (VIDEO)

U organizaciji RFK Novi Sad 1921 na stadionu na Detelinari u subotu, održan je fudbalski turnir za decu, humanitarnog karaktera kako bi se prikupila pomoć za Zaru Urukalo.
 

Dvadeset ekipa različitih starosnih kategorija, rastrčali su se po stadionu RFK Novog Sada, kako bi kroz fudbal i druženje podstakli da se prikupe pare za njihovu drugaricu. Svaka ekipa je priložio 4.000 dinara, što znači da je 80.000 dinara samo od fudbala prikupljeno za Zaru.

Timovi koji su učestvovati na manifestaciji bili su: RFK Novi Sad 1921, FK Vojvodina, FK Spartak iz Subotice, FK Loznica, FK Kabel, FK Indeks, FK Bačka, Dinamo Novi Sad, FK Jedinstvo Rumenka, Meridijana, Milanelo, Tatra Kisač, Derbi, Šajkaš, Bolesnikov i FK Srbobran.

Naravno svuda po stadionu su bile postavljene i humanitarne kutije u koje su posetioci ostavljali novac, a MZ „Radnički“, čiji će članovi učestvovati u organizaciji događaja i pekare „Reško“ i „Fulji“ donirali su peciva za događaj, a sav novac od njihove prodaje takođe je otišao u istu svrhu.

Uz retku bolest Sindrom kratkog creva, Zara ima i cerebralnu paralizu, hemiparezu. Ne može samostalno da hoda i ide uz pridržavanje roditelja sa blago narušenom šemom hoda. Svakodnevno ide na fizikalne tretmane i jednom godišnje na banjsko lečenje. Zara je mentalno zdrava devojčica, vesela i druželjubiva.

Za Zarino lečenje neophodna su dodatna novčana sredstva za skupe fizikalne tretmane, tretmane lokomat aparatom, hidroterapija, hipoterapija, hiperbarična komora, defektološki i logopedski tretmani, kontrolni i specijalistički pregledi.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: