Na Bulevaru Mihajla Pupina i Dunavskom parku posađeno još 18 stabala (FOTO/VIDEO)

NOVI SAD – Na Bulevaru Mihajla Pupina i Dunavskom parku Gradsko zelenilo je danas posadilo 18 novih stabala. Na Bulevaru Mihajla Pupina posađeno je 18 ukrasnih trešnji, kako bi se unapredio i ulepšao drvored, a sedam lipa, koje su pretpele oštećenja u oluji, presađene su na druge lokacije. Bulevar Mihajla Pupina sada je bogatiji za 21 novo stablo. Pre pet dana preko puta Doma zdravlja na uglu sa ulicom Jovana Boškovića posađene su tri sofore.

Danas su takođe posađene tri sadnice u Dunavskom parku jedan hrast, jedno judino drvo i jedan jablan.

Foto: Gradsko zelenilo

Članica gradskog veća Mira Radenović Bojić je učestvovala u današnjoj sadnji i ovom prilikom podsetila da je, od početka perioda mirovanja vegetacije u okviru akcije „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“ i kroz redovne aktivnosti sadnje JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad, posađeno preko 2500 novih stabala na teritoriji grada. Članica veća je obišla radove na sređivanju Dunavskog parka.

Foto: Gradsko zelenilo

Radovi na generalnom sređivanju pakova koji podrazumevaju skupljanje lišća, sadnju, prihranu drveća, orezivanje šiblja, tretmane nege i zaštite drveća preparatima protiv bolesti i štetočina trajaće tokom celog februara do sredine marta. U okviru mera nege održavanja izvršeno je orezivanje drveća i formiranje krošnji u toku zimskog perioda, ašovljenje i orezivanje šiblja.

Foto: Gradsko zelenilo

Nastavljeni su radovi na prolećnom uređivanju uličnog i kvartovskog zelenila. Sakuplja se lišće u ulicama Đurđa Brankovića, vojvode Šupljikca, Lukijana Mušickog, stambenim blokovima Narodnog fronta-Balzakova-Ive Andrića na Limanu, i Braće Dronjak-Jovana Dučića – Kneza Miloša – Seljačkih buna na Novom Naselju, gde su, takođe, nastavljeni radovi na sakupljanju lišća i sređivanju travnjaka u stambenim blokovima Bulevar vojvode Stepe, bul Slobodana Jovanovića, Raše Radujkova, Stojana Novakovića, Mileve Marić.

Foto: Gradsko zelenilo

U ulici Ruđera Boškovića se orezuje šiblje, a uz Kamenički put se krči samonikla vegetacija. Nastavljeni su zimski tretmani ruža, šiblja i niskog drveća u Futoškom parku i parku kod Železničke i Autobuske stanice.

Sadnja drveća i uređenje parkova, uličnih i kvartovskih zelenih površina nastavljaju se i narednih dana.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.