Na Andrevlju počinju Serbia Epic biciklističke trke

NOVI SAD – U organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad, prve u nizu trka Serbia Epic serije donose uzbudljivu vožnju i borbu za bodove za OI u Parizu na Andrevlju oko hotela Ceptor od 24. do 26. marta.

Olimpijska staza na Adrevlju ugostiće bicikliste iz 18 zemalja sveta koji će učestvovati u tri trke – 24. marta Yason C3, zatim 25. marta – Đak sport Andrevlje XCO i 26. marta – Andrevlje XCO C1.

Prijavljeni takmičari na Andrevlje dolaze iz Irske, Mađarske, Crne Gore, Švajcarske, Norveške, Srbije, Rumunije, Izraela, Austrije, Slovačke, Poljske, Ukrajine, Kazahstana, Gruzije, Italije, Belgije, Česke i Bosne i Hercegovine. Trka će biti dostupna i publici, jer će ulaz biti slobodan, te su svi ljubitelji sporta pozvani na Andrevlje da prate 60 biciklista koji će biti u prilici da osvoje 60 bodova za OI. Ovaj epski vikend na Andrevlju donosi ukupno 130 bodova pobednicima.

Pored brojnih uspešnih biciklista koji će učestvovati u sve tri trke na Andrevlju, za olimpijske bodove voziće i jedna od najuspešnijih biciklistkinja sveta, Eva Lehner, pobednica Svetskog kupa, ovenčana zlatnim i srebrnim medaljama na brojnim istaknutim svetskim i evropskim takmičenjima i učesnica Letnjih olimpijskih igara 2008. i 2012. godine.

Serija se nastavlja na najatraktivnijoj evropskoj lokaciji, na Petrovaradinskoj tvrđavi, na Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivalu od 15. do 16. aprila, zatim se seli u Požarevac od 21. do 22. aprila, gde će ekskluzivno, prvi put biti održana UCI međunarodna MTB trka, dok je završnica Serbia Epic-a zakazana za 23. april uz Salcano Tursko-Srpski kup prijateljstva na Košutnjaku u Beogradu.

Za kraj Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivala organizovan je koncert Tijane Bogićević, jedne od najpoznatijih pop pevačica u Srbiji i nekadašnje predstavnice Srbije na Evroviziji.

Nakon niza veoma uspešnih koncerata, radujemo se što će posetioci imati priliku da uživaju u raskošnim muzičkim aranžmanima, neodoljivoj interpretaciji i vokalu po kojem se Tijana izdvaja i pamti i zapevaju sa njom u glas dobro poznate hitove „Hajde onda ništa“, „Tražim“, „Čudo“, „Blizu“, „Bezuslovno“, „U redu“, „Širina“, „Gotovo“ i druge. Muzički program upotpuniće i poznati novosadski duo “Braća Krstić”, kao i DJWD 87-Darko Vajs.

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia Epic nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta. Deo čitave Serbia Epic serije na koji je Biciklistički klub Novi Sad veoma ponosan je održivost koji se ogleda u očuvanju životne sredine.

Za svakog sportistu koji bude učestvovao na trkama klub će zasaditi po jedno drvo u novembru 2023. godine, sa željom da u narednih 10 godina bude zasađeno više od 100.000 stabala i da se napravi Serbia Epic šuma koja će ostati budućim generacijama.

Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad i Grad Požarevac, Gradska uprava za sport i omladinu, Gradska uprava za kulturu, Gradska uprava za privredu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pošta Srbije, Halkbank ad Beograd, Capriolo, Yason, Salcano, Đak sportska oprema, Akov, Turska Ambasada u Beogradu, Zepter, Dasigo, Esensa, Color media communications, radio AS FM.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: