logo transparend vojvodina uzivo

Na 16. gulašijadi u Barandi učestvovalo rekordnih 56 ekipa

BARANDA – Šta reći o Gulašijadi u Barandi, a ne ponoviti se.

Jedna od najdugovečnijih i najposećenijih manifestacija u Opštini Opovo, koju organizuje Lovačko društvo „Šnjep“. I ove godine rekordan broj učesnika – 56 ekipa iz Barande, Opova, Sakula, Glogonja, Čente, Jabuke, Seleuša, Pančeva, Jabučkog rita, Besnog Foka, Beograda, Smedereva, Stare Pazove i Kovilja.

Ispred organizatora, Aleksandar Veselinov je istakao značaj gulašijade kao turističkog brenda Barande i Opštine Opovo.

„Manifestacija koja puno znači Barandi i to upravo i radimo da promovišemo naše selo i našu opštinu. Ove godine imamo 56 ekipa, a 21 ekipa je iz Beograda što nam je i bio cilj da se mi ne približavamo Beogradu, nego Beograd da privučemo u našu malu sredinu“, izjavio je Veselinov.

Manifestaciju su obišli predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov i pomoćnik Nebojša Kovačević.

Takmičenje u kuvanju gulaša je povod, ali kulinarska ponuda je razlog dolaska velikog broja posetilaca iz šire okoline. Kao i prethodnih godina za goste se kuvalo tri vrste gulaša, a u ponudi je bio obavezni roštilj, praseće i jagnjeće pečenje i vo na ražnju.

Takođe, izvlačila se tombola, a prisutna deca su dobila besplatan sladoled. U okviru programa održan je atletski kros na fudbalskom terenu, dok su na platou ispred Doma kulture nastupala opovačka kulturno umetnička društva Čigra i Tamiški vez.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.