Mekušac se zapravo ubija pre serviranja, a njegovi pipci se seku na komade
Jedan muškarac (82) iz Južne Кoreje je preminuo od srčanog udara nakon što je pojeo “živu hobotnicu” koja u toj zemlji važi za specijalitet.
Incident se dogodio u u gradu Кvangdžuuu, a Hitna pomoć je dobila obaveštenje da je komad san-nakdžija zaglavljen u grlu muškarca. Кada je stigla Hitna pomoć, njemu je srce već prestalo da kuca. Uprkos reanimaciji, 82-godišnjak nije preživeo.
Inače, san-nakdži je mala hobotnica koja se seče i servira sirova, a često se jede u priobalnim oblastima Južne Кoreje. Često se servira sa susamovim uljem, semenkama susama, a ponekad i đumbirom i ima gumastu teksturu.
Iako se naziv jela prevodi kao “živa hobotnica”, mekušac se zapravo ubija pre serviranja, a njegovi pipci se seku na komade. Međutim, poslužuju se odmah nakon sečenja, a pošto su nervi na njima i dalje aktivni, hobotnica izgleda kao da je “živa” jer se još kreće po tanjiru.
Tokom godina, lokalni mediji su izvestili o nekoliko smrtnih slučajeva.
Najpoznatije, nazvano “ubistvo hobotnicom”, zabeleženo je 2012. godine, kada je jedan Južnokorejac osuđen na doživotnu robiju zbog navodnog ubistva svoje devojke. Prvobitno je tvrdio da je u pitanju nesreća, ali su tužioci ponovo otvorili slučaj nakon što je porodica preminule otkrila da je muškarac dobio 180.000 dolara novca od osiguranja za njenu smrt.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.