MUP posle hapšenja krivolovca u Deliblatskoj Peščari: Izborićemo se sa krivolovom u Srbiji!

PANČEVO – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, novoformirane Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, zajedno sa PU Pančevo, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Smederevu, podneće krivičnu prijavu protiv četrdesetdvogodišnjeg muškarca iz Belegiša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nezakonit lov.

On se tereti da je noćas, bez dozvole i za vreme lovostaja u lovištu Vojvodina šuma u Deliblatskoj peščari, odstrelio košutu koja je, kako se sumnja, bila u steonom stanju.

Policijski službenici oduzeli su od osumnjičenog odstreljenu divljač, dve puške sa termovizijskim nišanom, municiju, putničko vozilo i mobilni telefon.

Protiv četrdesetdvogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Po ovoj temi oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Izborićemo se sa krivolovom u Srbiji. Naša lovišta i naša divljač su naše bogatstvo i pripadaju svima. Država se po prvi put na ovako organizovan način bori protiv krivolova koji će biti iskorenjen. Šume i lovišta neće biti prostor na kome neko može bez ikakve dozvole i reda i u vreme lovostaja da vrši lov na našu divljač i da ugrožavanjem i narušavanjem prirode i nehumanim odnosom prema divljači, ostvaruje profit i zaradu. Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine pojačaće svoj rad i nadzor u svim mestima u Srbiji koja su predviđena za lov, a svako ko odstreli divljač mimo propisanih zakona i pravila i bez dozvole biće strogo kažnjen. Krivolovci su posebno na meti srpske policije”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: