logo transparend vojvodina uzivo

MUP održao sastanak o preduzimanju preventivnih mera od poplava

SRBIJA – Po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, vršilac dužnosti pomoćnika ministra Luka Čaušić održao je danas sastanak sa načelnicima organizacionih jedinica Sektora u Srbiji, direktorom JVP „Srbijavode“ Goranom Puzovićem i pomoćnikom direktora RHMZ Goranom Mihajlovićem.

Iz MUP-a su saopštili da je sastanak održan u cilju preduzimanja pravovremenih preventivnih mera kako bi se ceo sistem zaštite i spasavanja podigao na najviši nivo, a nakon najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda da se tokom nedelje očekuju obilne padavine koje će zahvatiti veći deo teritorije Srbije.

Na sastanku je dogovoreno da se, bez odlaganja, nastavi obilazak stanovništva u područjima gde su najavljene obilne padavine i evidentirana kritična mesta, kao i područja gde su u toku sanacioni radovi, zajedno sa predstavnicima JVP „Srbijavode“ i načelnicima ili predstavnicima štabova za vanredne situacije lokalnih samouprava.

Nakon obilnih padavina prethodnih dana koje su prouzrokovale bujične poplave, iz kojih su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a evakuisali 12 lica, predstavnici MUP nastavljaju da pomažu stanovništvu u saniranju posledica kroz crpljenje vode iz poplavljenih domaćinstava.

U saopštenju MUP-a su zaključili da će po potrebi biti angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija u cilju sprečavanja plavljenja područja, zaštite stanovništva i njihove imovine.
(Kraj) laz/drm

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.