Mundijal 2030. godine na dva kontinenta? Maroko podnosi zajedničku kandidaturu sa dve evropske države

Ono što je posebno zanimljivo je da je jedini Mundijal u Africi održan u Južnoafričkoj Republici 2010. godine

Fudbalska reprezentacija Maroka napravila je senzaciju na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Kataru, kada je osvojila četvrto mesto, a sada bi mogli da konkurišu i za domaćinstvo na Mundijalu 2030. godine.

Kako navode svetski mediji, Maroko bi mogao da se priključi Portugalu i Španiji, a to je potvrdio i marokanski kralj Mohamed VI.

– Objavljujem pred vašom skupštinom da je Kraljevina Maroko odlučila da sa Španijom i Portugalom podnese zajedničku kandidaturu za domaćina Svjetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine – rekao je marokanski kralj u poruci koju je pročitao ministar nacionalnog obrazovanja, predškolskog uzrasta i sporta Čakib Benmusa u Kigaliju, gde će FIFA u četvrtak imati svoj 73. Kongres.

Ipak, oni neće biti jedini kandidati, jer su u igri i Urugvaj, Paragvaj, Argentina i Čile, dok se kao kandidati pominju i Grčka, Egipat i Saudijska Arabija.

Ono što je posebno zanimljivo je da je jedini Mundijal u Africi održan u Južnoafričkoj Republici 2010. godine, a Srbija je tada eliminisana u grupnoj fazi, u konkurenciji sa Nemačkom, Australijom i Ganom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: