logo transparend vojvodina uzivo

Mračna prognoza: „Biće više robota nego ljudi“ (VIDEO)

Šef Tesle Ilon Mask prikazao je deoničarima snimak Optimus robota koji radi u jednoj od fabrika, i pritom ih izvestio kako teče razvoj ove mašine.

„Dosta smo napredovali sa Optimusom u kratkom periodu, i došli smo do robota koji zapravo veši neke korisne stvari u fabrikama danas“, rekao je Mask. Dodao je da dva Optimusa rade u fabrici u Fremontu u Kaliforniji, kao i da se „nekoliko njih nalazi i u Palo Altu“.

Do kraja godine, dodao je, Optimus će dobiti „jednu veliku reviziju hardvera“, a zatim sledi ograničena serijska proizvodnja za korišćenje robota u fabrikama, gde će dalje biti testiran.

Mask je predvideo i da će sledeće godine Tesla imati „više od hiljadu, možda i nekoliko hiljada“ Optimus robota koji rade za ovog proizvođača električnih vozila, rekavši da imaju dovoljno resursa da to uspešno izvedu.

Istakao je da će robot, jednog dana, biti i dovoljno autonoman da dopusti ljudskom kolegi da mu da instrukcije. Čak, naveo je, Optimus će učiti izvršavanje nekih zadata samo ako gleda snimak toga.

Dodatno, Mask je deoničarima na sastanku rekao da će odnos „humaniodnih robota i ljudi biti veći nego 1:1“, i da „Tesla prednjači u tome“, podgrejavši time strahove o „ustanku mašina“.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.