Možemo li da sprečimo bore na vratu i dekolteu: Saznajte kako se pravilno neguje ovo područje

Imamo kremu za područje oko očiju, oko usana, te ostatak lica ali jedan deo tela zaboravljamo dok god ne primetimo prve bore na vratu i dekolteu.

Gubitak kolagena zbog uticaja sunca i slobodnih radikala uzrokuje pojačano stanjivanje već ionako tanke kože na području dekoltea, a rezultat je gubitak volumena i ‘gužvanje’ kože te pojava bora.

Sigurno ste čitali o anti age praksama poznatih poput Jennifer Lopez koja spava okružena jastucima i najčešće na leđima kako se ništa tokom noći ne bi ‘gužvalo’ i pod uticajem godina i sile teže naboralo. Međutim, treniranje položaja spavanja nije jedini način kako voditi anti-age brigu o dekolteu, već to treba da radimo i tokom dana.

Za početak, kao i svaki put kad govorimo o nezi kože i prevenciji bora – SPF. Zaštita od sunca je možda poslednji korak kada govorimo o negi kože ali nikako nije nebitan. Stoga, kada izlazimo na sunce u topu ili haljini dubljeg izreza, krema sa zaštitnim faktorom je obavezna.

Redovnu negu lica ujutro i uveče  bismo trebali da ‘produžimo’ i na vrat i dekolte. Povremeno korišćenje pilinga se preporučuje, a redovna hidratacija je obavezna.

Kad se radi o preparatima, postoje posebno namenjeni koži vrata i dekoltea, no za početak je dovoljno da to budu hidratantne kreme koje upotrebljavamo na licu, te proizvodi s antioksidansima poput vitamina C i E.

Za dublje bore, tretmani kod dermatologa, poput lasera ili microneedlinga, koji podstiču proizvodnju kolagena su takođe opcija.

Kad se radi o noćnoj nezi, postoje i posebni umeci koji stvaraju razmak, ali i silikonske ‘maske’ koje obnavljaju kožu noću i sprečavaju dalji nastanak bora. No, ako još nismo u toj fazi, za početak je dovoljno pokušati spavati na leđima i zapamtiti da, kad govorimo o nezi kože, naša nega kože lica ne završava s bradom nego dekolteom.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: