Može i bez mesa: Meksička kaserola, neodoljivog ukusa

Vegeterijanska varijanta omiljenog meksičkog specijaliteta!

Sastojci:
Količina:

ulje
1 kašika
srednji luk sitno seckan
1
srednja izrendana tikvica
2
crni pasulj
500gr
paradajz kockice, osušen
400gr
kukuruz
1,5 šolja
mleveni kumin
2 kašičice
so
1/2 kašičice
četvrtine tortilje
12
enčilada sos, crveni ili zeleni
po ukusu
čedar sir
1,25

Kako pripremiti
Prethodno zagrejati rernu na 200 stepeni. Tiganj za pečenje od 23-33-cm lagano nauljiti i zagrejati.
Dodajte luk i kuvajte, često mešajući, dok ne postane smeđe boje, oko 5 minuta. Umešajte tikvice, pasulj, paradajz, kukuruz, kim i so i kuvajte mešajući povremeno, oko 3 minuta.
Presecite tortiljna a pola, i ubacite u tiganj. Ređajte smesu od pola povrća, pola enčilada sosa i pola sira. Ponovite sa još jedan sloj od tortilja, povrća, sosa i sira. Pokrijte sa folijom. Pecite kaserole za 15 minuta. Uklonite foliju i nastavite pečenje dok se tepsija krčka oko rubova i sir ne bude rastopljen, oko 10 minuta više.

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.