logo transparend vojvodina uzivo

Monstrum iz Hrvatske 267 puta silovao svoju maloletnu ćerku!

Na Županijskom sudu u Splitu 45-godišnjak, koji je za pet godina silovao svoju maloletnu ćerku 267 puta, od jula 2018. do hapšenja u maju 2023, osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godinaImala je samo pet godina kada je sve počelo.

Sudsko veće, kojim je predsedavala sudija Višnja Strinić, ga je osudilo na pet godina za svako silovanje, dok je za krivično delo povrede prava deteta dobio još tri godine, što bi ukupno iznosilo 1.338 godina zatvora.

Međutim, takva kazna nije moguća u hrvatskom pravosuđu, pa je preinačena na maksimum koji može dobiti, a to je pomenutih 40 godina, piše 24sata.hr. Otac je silovao rođenu ćerku u proseku jednom nedeljno, a poslednjih mesec dana to je činio na svaka dva dana. Kako se navodi u obrazloženju presude, on je to činio „u cilju seksualnog zadovoljenja, koristeći odnos poverenja i zavisnosti koje je prema njemu kao ocu imala zbog ranog detinjstva, kada ne može da se brine o sebi bez pomoći roditelja, uz istovremeni potpuni invaliditet majke deteta, kao i strah deteta izazvan njegovim ponašanjem prema njoj i majci, svesna da je zbog svog uzrasta nemoćna da se odupre, izrazi odbijanje i ne shvatanje prirode seksualnih odnosa“.

Prvi put je to uradio u kampu, a onda je to uradio u njihovom stanu. Takođe, bez ikakvog razloga, otac ju je sprečio da se viđa i kontaktira sa bakom i dedom po majci, koji žive u istoj zgradi, i nije joj dozvoljavao da izlazi i da se igra Sa prijateljima, osim i samo u njegovom prisustvu. Uvek ju je dovodio i odvodio u školu, onemogućavajući joj na taj način uspostavljanje društvene interakcije sa vršnjacima, a ako je bio nezadovoljan zbog nečega što devojčica nije uradila dobro, udarao ju je više puta po glavi i stomaku.

Jednom nedeljno bi je zamolio da se kupa po nekoliko sati i za to vreme bi sedeo pored nje i posmatrao je i ako nije bio zadovoljan kako je oprala neki deo tela, morala bi ponovo da se kupa, ne vodeći brigu o emocionalnim i psihičkim posledicama koje takvo ponašanje može da ima na dete. Optuženi je bio na čitanju presude, ali nije pokazao emocije.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.