logo transparend vojvodina uzivo

Momirović: Građani mogu da budu spokojni, tržište je potpuno stabilno

ŠABAC – Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović obišao je skladište robnih rezervi merkatilne pšenice u DPS Klas Group u Šapcu, uverio se da su silosi puni i istakao da građani mogu da budu spokojni.

„U ovim silosima imamo dvadeset hiljada tona pšenice. U prethodnom periodu obezbedili smo stotine hiljada tona pšenice i kukuruza u našim skladištima na teritoriji cele države. Obezbedili smo 11.000 tona šećera, 11.000 tona soli, 11.000 litara ulja u našim rezervama. Građani mogu da budu spokojni. Tržište je potpuno stabilno“, rekaoje Momirović.

On je ukazao da se ne može ignorisati inflacija i rast cena na teritoriji cele Evrope koji je uzrokovan ratom na istoku Evrope, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

„Ono što mi možemo i u čemu uspevamo je da obezbedimo najniže cene pre svega za hleb ali i za ostale životne namirnice kao što su so, šećer i ulje. Mislim da smo u tome uspeli. Moramo da zaštitimo najugroženije ljude u našoj zemlji i moramo da obezbedimo nike cene za ove osnovne namirnice. Nećemo dozvoliti da se inflacija otrgne kontroli. Uspećemo da obezbedimo sve namirnice. Ljudi treba da imaju poverenja u svoju državu i mislim da smo dokazali u prethodnom periodu da možemo da se nosimo sa ovom krizom. Mislim da smo dokazali da uprkos tome što inflacija proždire celu Evropu, mi imamo stabilno snabdevanje i stabilne cene“, istakao je Momirović.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.