Momirović dobitnik zlatne medalje “Takovski ustanak” (FOTO)

GORNJI MILANOVAC – Ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavu Momiroviću danas je uručena zlatna medalja “Takovski ustanak” Opštine Gornji Milanovac.

Priznanje je uručeno Momiroviću na svečanoj sednici skupštine povodom obeležavanja dana Gornjeg Milanovca, saopštilo je Ministarstvo.

Momirović je rekao da medalja predstavlja obavezu jer dolazi iz ruku građana ovog kraja koji je sudbinski povezan sa državnošću Srbije i njenim evropskim putem.

– Značaj Drugog srpskog ustanka utemeljen je u našoj kolektivnoj svesti, jer on predstavlja oslobođenje od viševekovne Osmanske vlasti i stvaranje nezavisne nacionalne srpske države. Ta nezavisnost nam je sada potrebna više nego ikad! Da budemo jaki, slobodni i spremni da sarađujemo sa svim velikim silama u cilju da obezbedimo bolji život za sve naše građane, rekao je on.

Medalja je dodeljena Momiroviću za izuzetan doprinos u razvoju infrastrukture u opštini Gornji Milanovac.

Momirović je rekao da je Ministarstvu ovaj kraj Srbije izuzetno važan i da je u budućnosti važno da svaki zajednički projekat bude u interesu građana i usmeren ka privlačenju investicija i obezbeđivanju novih radnih mesta.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: